Er glemsomhed eller hjernetåge irriterende? Læs her 5 mind-clearing tips

Hvis du oplever, at du, eller nogen du kender, er træt, distraheret, lunefuld eller bare godt gammeldags ”flad” over en længere periode, så er det muligt at ”hjernetåge” spiller en rolle.

Hjernetåge kan være et biprodukt af vores hæsblæsende, industrialiserede livsstil. En masse forarbejdede fødevarer og fabriks-opdrættet kød, sammen med en usund livsstil kan underminere din hjernesundhed.

Mange mennesker lider af ernæringsmæssige mangler, overbelastning af kaffe og sukker, manglende søvn og store mængder af stress, som nedbryder energiniveauer og kan medføre hjernetåge.

brain-fog-main-720x480

Symptomer på hjernetåge

Forskere fra afdelinger af fysiologi og medicin ved New York Medical College Valhalla beskriver hjernetåge symptomer som “et samspil mellem fysiologiske, kognitive og perceptuelle faktorer.”

Hjernetågesymptomer omfatter normalt:

 • lav energi eller træthed (herunder kronisk træthedssyndrom)
 • irritabilitet
 • problemer med at koncentrere sig
 • hovedpine
 • glemsomhed og svært ved at huske oplysninger
 • lav motivation, følelse af håbløshed eller mild depression
 • angst
 • forvirring
 • urolig søvn om natten eller søvnløshed
 • vanskeligheder med at udøve motion

Heldigvis, anses hjernetåge for en tilstand man kan komme af med.

Ønsker du at genvinde din følelse af klarsyn, fokus og glæde? Ligesom næsten alle sundhedsrelaterede forhold, ligger løsningen i de underliggende problemer, herunder din kost, stressniveauer, søvn og fysiske aktivitetsniveau.

På celleniveau menes hjernetåge at være forårsaget af høje niveauer af inflammation, som skyldes en lav grad af overaktivitet i immunsystemet og er bundet til psykiske lidelser som depression, Alzhemiers sygdom, demens og søvnløshed. For det andet er hjernetåge forårsaget af en ubalance mellem de tre hormoner, der bestemmer vores humør, energi og fokus: dopamin, serotonin og kortisol.

5 nøgletips til at slippe af med hjernetågen og genvinde energiniveauer og mentalt fokus

1. Reducer dit sukkerindtag, men spis nok af de sunde kulhydrater

Skær ned på indpakkede og forarbejdede fødevarer og sukker samt hold dig væk fra kunstige sødemidler. Det er det første skridt til at bremse hjernetågen. Mens raffineret sukker øger betændelse, vil gode kvalitets-kulhydrater som frugt og grøntsager støtte din hjernesundhed.

2. Spis grøntsager og frugter

Forskning viser, at indtag af en masse af frugt og grøntsager rebalancerer hormoner og reducerer inflammation; faktisk tyder undersøgelser på, at det at spise mere frugt og grøntsager kan resultere i, at mennesker føler sig lykkeligere!

Grøntsager er fulde af antioxidanter og vitaminer, der bekæmper oxidativ stress og skader på hjernen. Ex viser flavonoide antioxidant fødevarer (såsom gojibær, vilde blåbær, mørk chokolade, pekannødder, kindney bønner) løfte om håndtering af symptomer på forskellige angstlidelser og neurodegenerative sygdomme.

Som altid er jeg lidenskabelig omkring saftpresning og hvedegræssaft, da du kan få enorme mængder af grøntsager og derfor vitaminer, aminosyrer, mineraler og enzymer i bare én smoothie eller en fantastisk velsmagende juice!

3. Få nok protein og sunde fedtstoffer

Vi har alle brug for en stabil forsyning af aminosyrer og essentielle fedtsyrer for at kunne tænke klart. Protein nedbrydes af et specielt enzym i aminosyrer. Du får alle de essentielle aminosyrer fra fisk, grøntsager, æg og kød, og disse vil gøre det muligt for hjernen at få nok af de hormoner, der understøtter et positivt sind.

Samtidig har vi også brug for masser af sunde fedtstoffer til at producere passende lykkehormoner og bekæmpe inflammation. Du kan læse mere og bestille de bedste kvalitets omega-3 olier her.

4. Styr stresset

Høje mængder stress øger produktionen af ​​kortisol, som har bivirkninger, herunder følelsen af “gearet, men træt”, vægtstigning, hormonelle ubalancer, seksuel dysfunktion, søvnløshed, depression og yderligere angst. En meget effektiv måde at holde kortisolniveauer under kontrol på er gennem “stress-reducerende teknikker”, som fx at løbe, gå, meditation, yoga og lignende. En anden meget vigtig måde at håndtere stress på er at have det sjovt! :), hvilket øger hjernens produktion af “det glade hormon” dopamin. Dopamin er det kemikalie, der får dig til at føle nydelse, opstemthed og motivation. Det frigives, når du griner, gør noget spændende, tilbringer tid med folk, du elsker og har det sjovt. Manglende dopamin gør dig ufokuseret, og at du keder dig og er uinspireret, og det er forbundet med en højere risiko for afhængighed, indlæringsvanskeligheder og psykiske sygdomme. Så gør det til en prioritet at tage lidt tid til at gøre noget sjovt hver dag.

5. Få god søvn

En af de hurtigste og mere pålidelige måder at forbedre hjernens funktion på er at sikre, at du får nok søvn. Hormonerne i din hjerne forbliver i balance, når din krop får tilstrækkelig hvile hver nat, mindst syv timer for de fleste voksne.

Du er også bedre i stand til at styre din sult, dit madbehov og dine følelser, når du er udhvilet, hvilket igen kan gavne din vægt og sundhed.


Screen Shot 2017-06-30 at 10.39.48

Hvad med at tilslutte dig vores Super Juice klub, og få dine SuperFood Juice leveret regelmæssigt og virkelig mærk ændringen i dit helbred og energiniveau. Og så er der reducerede priser, eksklusive tilbud og gratis levering.

Den NYE SuperJuice Klub tilbyder:

 • Permanent nedsatte priser.
 • Automatiseret bestilling.
 • Månedlig betaling.
 • Gratis fragt.
 • Du kan vælge mellem alle vores SuperFood Juice
 • Sundheds tips af førende ernæringseksperter og wellness trænere.
 • Gratis goodie produkter & eksklusive tilbud.

Let automatiseret bestilling med store besparelser og du er ikke fastbundet til noget som helst -hvilket vil sige du kan udmelde dig lige så hurtigt som det tager at melde dig ind!

Læs mere & Bestil her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *