5 Ting Du skal Spise for at få den Livsvigtige Sunde pH værdi i Kroppen

Vidste du, at pH-værdien i vores blod bør holde sig inden for et meget snævert område, da vi ellers risikerer at komme til at lide af alvorlige sygdomme?

Dette er så afgørende for vores krop, at vi har en indbygget vedligeholdelsesmekanisme, der hjælper med at beskytte vores blod for enhver pris, nogle gange på bekostning af vores væv. Når vores væv bliver surt, kan det resultere i alvorlige problemer for nogle af de store systemer, såsom vores indre organer, fordøjelsen og huden.

Hver gang vi spiser en syredannende fødevare, fx kaffe, rødt kød, mælk og andre mejeriprodukter, forarbejdede fødevarer, sukker samt alkohol, så har vores krop brug for at bringe vores blods pH-niveauer tilbage til en tilstand af ligevægt. Det gør den ved at frigive basiske mineraler, såsom calcium, fosfor og magnesium ind i vores blodbane.

Problemet er, at hvis vi ikke spiser nok basedannende fødevarer til at denne proces kan ske naturligt, så tager kroppen bare mineraler fra andre dele af kroppen, fx calcium fra knoglerne, magnesium fra organer osv. Dette vil naturligvis resultere i et kompromitteret immunsystem og fald i energiniveau!

Spiser du en basisk kost, hjælper det med at holde din krop og dit pH-niveau i balance. Dit blods pH-niveau er nødt til at opretholde et let basisk niveau for at holde dig stærk og sund.

Du kan opretholde en sund pH balance ved at spise flere base-dannende fødevarer:

 • Frugt & bær – især hindbær, melon, jordbær, limefrugter, citron, ananas
 • Grøntsager – især de grønne grøntsager, hvedegræsjuicen (der, som bekendt, er fuld af klorofyl), løg, søde kartofler
 • Nødder
 • Urter

Hvis du som en generel regel holder dig til disse tips, så er du godt på vej til en sund og basisk tilstand.

 

Få nok væskeDrinking-water-in-glass-generic

Drik masser af vand med lidt frisk citron. Citron bliver basisk i kroppen. Dette er et rigtig godt bliv-frisk tip, og som ovenikøbet også renser din lever samtidig.

Spis orange og grønne madvarer

Farvestrålende orange fødevarer såsom abrikoser, gulerødder, søde kartofler og græskar er alle fantastiske, da de indeholder de naturlige pigmenter, flavonoider, som også har antioxidante, basiske og celle-beskyttende egenskaber. 

Drik dine grønne grøntsager fx via smoothies og saft – eller bare snup et Hvedegræs Juice bæger med lidt æblejuice. Grønne grøntsager er særligt rige på antioxidanter, klorofyl og basiske egenskaber.

Lad op med hvidløg

Hvidløg er en basisk, immunitetsstyrkende superstjerne. Og så er den til at få fat på hele året. Vidste du, at et fed indeholder mere end 100 sunde svovlsyre-forbindelser, der er stærke nok til at udslette bakterier og infektion? Tilføj hvidløg til dine måltider og du giver dig selv en styrkende indsprøjtning af immun-forstærkende ammunition til denne vintersæson.

Prøv gurkemeje

Gurkemeje, er et stort krydderi, som jeg også har skrevet om før (se Gurkemeje blog her). Det er meget basisk og indeholder curcumin, som er en forbindelse, der forøger de immunitets-styrkende proteiner i vores krop. Disse proteiner hjælper med at bekæmpe bakterier og virus, når de forsøger at angribe. Gurkemeje indeholder også naturlige anti-inflammatoriske og smertestillende egenskaber, som jo er et ekstra plus, hvis du kæmper med en influenzavirus.

Sip supper – men ikke i stedet for salater og juice

soup

Jeg anbefaler at du tilføjer supper til din vinterkost. Supper er vidunderligt beroligende og sunde, og du kan fx bruge selleri, løg, hvidløg og peberfrugter som grøntsagsfond og så tilføje de grøntsager, du nu har på hånden – virkelig effektivt, basisk og sundt!

Men husk nu: supper kan ikke erstatte salater og grønne juice. Supper er nemlig ikke rå og du mister derfor noget af effekten fra enzymerne, ligesom der ved kogeprocessen også går nogle næringsstofferne og klorofylen tabt.

Klik på 2 min film nedenfor og se hvor nemt det er at lave en skøn basisk juice, der både gavner  din hud og din krop.


 

screen-shot-2016-09-16-at-11-15-45

Hvad med at tilslutte dig vores Super Juice klub, og få dine SuperFood Juice leveret regelmæssigt og virkelig mærk ændringen i dit helbred og energiniveau her i den kolde tid.  Og så er der reducerede priser og gratis levering.

Den NYE SuperJuice Klub tilbyder:

 • Permanent nedsatte priser.
 • Automatiseret bestilling.
 • Månedlig betaling.
 • Gratis fragt.
 • Du kan vælge mellem alle vores SuperFood Juice
 • Sundheds tips af førende ernæringseksperter og wellness trænere.
 • Gratis goodie produkter & eksklusive tilbud.

Let automatiseret bestilling med store besparelser og du er ikke fastbundet til noget som helst -hvilket vil sige du kan udmelde dig lige så hurtigt som det tager at melde dig ind!

Læs mere & bestil her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *